logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Eerste avond in Beijing

hot potOmdat we relatief laat bij het hotel zijn en we stikken van de honger willen we gauw gaan eten. Bagage in de kamer gooien en weg. Maar even vlug een chineesje pakken :-). Nummer 12 met bami, kroepoek en geen sambal.
We gaan op zoek naar een restaurant en stuiten daarbij op een nieuw probleem. Zien wij chinese tekens staan en rode lampionnen hangen, dan is dat in Nederland onmiskenbaar een chinees. Nou … hier ook! Maar het is niet altijd een restaurant :-).

We komen bij een ‘hot pot restaurant’ terecht. Zeg maar bouillonfondue in een mooie pot. We worden door twee meiden naast ons geholpen over wat en hoe we moeten en kunnen bestellen. Als de stokjes om te eten op tafel komen, wordt het spannend. Pffff …. moet je daarmee eten? Maar ik weiger de aangeboden mes en vork! Ik wil in China met stokjes (leren) eten. Leer ik het hier niet, dan leer ik het nooit! Zit vervolgens ineens een stampvolle tent naar mij te kijken en te applaudisseren als het me lukt om met stokjes te eten!

Na het eten gaan we even naar de kamer, maar aansluitend gaan we al snel de hutong wijk in waarin we zitten. Wat is dát gezellig! Er zijn hier tal van leuke snuisterijen winkeltjes en als we verder lopen een hele boel gezellige cafés met overal live muziek.

Onze eerste kennismaking met Beijing kan niet meer stuk!hot pot

Geschreven door : Jan van Kuijk

Marleen
Mooie kennismaking met Bejin. Hoor graag het vervolg. Geniet met volle teugen van deze laatste etappe in de geweldige reis die jullie hebben gemaakt en waarvan wij deelgenoot mochten zijn.
Lieve groet
Graag meer
Marleen


­