logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

De eerste ervaringen met Moskou

2018 03 27 12.54.32Na een wat onstuimig begin van de dag waarbij de treinen via Rotterdam niet gingen, zijn we toch netjes op tijd aangekomen op Schiphol. We hebben een beetje gesmokkeld om langs de lange rij wachtenden te komen om te voorkomen dat we onze vlucht zouden missen. Niks aan de hand uiteindelijk. We zaten keurig op tijd in het vliegtuig.
Tijdens het opstijgen hebben we nog even naar Inge gezwaaid die bij KDS Logistics werkt aan de Kaagbaan. Zo levert dat dan een leuk plaatje op van ons opstijgend vliegtuig.

De vlucht verloopt prima. De vegetarische pasta en een chocolademuffin gaan er best in, samen met een spa rood en koffie. We dutten wat, lezen wat en proberen de dag tot nu toe te beschrijven. Bij het doorkruisen van het luchtruim van Belarus (Wit Rusland) zien we de grond al witter worden van de sneeuw en de bevroren meren.
In het vliegtuig krijg ik eindelijk eens de kans om de stadsgids van Moskou te lezen. Ik moet zeggen: klinkt allemaal érg indrukwekkend. Met name van alles wat zich rondom het Rode Plein en het Kremlin bevindt, lijkt me erg boeiend.

De paspoortcontrole duurde zowat ‘n uur. Jemig wat kunnen die lui treuzelen zeg! Pffff. Maar goed. We zijn er door gekomen en namens Tiara Tours stond Dmitry netjes op ons te wachten. Hij nam met ons het programma voor de komende dagen voor en stelde voor om de avondtour gelijk vanavond te laten plaatsvinden. Wij vonden dat een prima idee. We zouden immers in een sneltreinvaart alles zien en kunnen dan 2 dagen een keuze maken in wat we in detail wilden zien.
De rit naar het hotel duurt ‘n een uur en we krijgen onze eerst indrukken van Moskou mee. Vanuit de auto bezien ziet het er erg prima uit. Dmitry geeft ons al de eerste uitleg over de opbouw van de stad (in 5 ringen) en over de gebouwen die we tegenkomen.
We komen aan bij het Panorama Hotel en checken in, bestellen nog SIM-kaarten voor de broodnodige communicatie (1.000 roebel = € 15,- voor 12Gb) en zoeken onze kamer op. We kunnen niets anders zeggen dan héél mooi! Op 11 hoog, dus met een beetje uitzicht.

2018 03 27 23.28.51In het restaurant van het hotel beginnen de eerste ervaringen met de communicatie met Russen. Nou, hou Google Translate maar paraat! Na het eten is Martina er die ons gaat rondleiden. De tour duurt uiteindelijk van 8 tot 12 uur! Ze laat werkelijk alles zien in de stad en geeft enorm veel uitleg. Interessante uitleg! Wij vallen van de ene verbazing in de andere. Wat is het hier mooi en wat wordt hier een bak geld verdiend. De ene dikke Mercedes na de andere. Ongekend! We zijn het Oekraïne Hotel binnen geweest wat gevestigd is in één van de 7 torens die Stalin de stad heeft nagelaten. Wat een plaatje! De Rolls-Royce dealer zit gewoon in de lobby van het hotel.

De hele stad is netjes en schoon. De gebouwen, straten en pleinen zijn allemaal mooi opgeknapt en fantastisch uitgelicht. Het is een plaatje!

Terug bij het hotel nemen we nog ‘n pilsje en ‘n pizza. Het avondeten was uiteindelijk niet zo heel uitgebreid geweest.
Pitten nu!

Geschreven door : Jan van Kuijk

Lian van Dongen
Nou een mooi begin. Geniet ervan.
Marleen
Mooi verhaal jongens.Mooi begin van de trip. Ik stelde mij Moskou voor als grijs en grauw. Maar blijkbaar moet ik mijn fantasieën over de stad bijstellen. Je tikt toch ook een wodkatje weg he!! ?.liefs en goede voortzetting. M
Jan van Kuijk
Hoi Marleen,

Een volledige 100% draai maken. Het is hier levendig en érg mooi! Ik ging weg met de zelfde gedachte, maar dat is totaal onterecht! Het is een schoonheid! Moskou moet je écht 'n keer bezoeken!
Uiteraard wordt er 'n wodka weggetikt. Je kent ons toch :-)

Etienne Martens
Leuk begin mannen...

Ik lee(f/s) mee!

Anke
Leuk zeg... ik blijf mee genieten xxx Anke

­