logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Afscheid van en dank aan alle volgers!

DSC 5919Ontzettend veel dank aan iedereen!

Hierbij een woordje van dank voor alle reacties die we gehad hebben gedurende onze reis. Paul & ik hebben er erg van genoten. Soms konden we terug antwoorden, vaak echter niet omdat het internet ontbrak.
In deze blog proberen we om iedereen die een reactie heeft gegeven, op welke wijze dan ook, persoonlijk te bedanken. Als je er niet bij staat, dan komt dat door de wiebelende trein waarin ik dit schrijf :-)

Natuurlijk als eerste dank aan Karin en Lian.
Karin was degene die steeds moest schipperen om mij een keer aan de telefoon te kunnen horen. Eén keer zelfs, in Ulaanbaatar, was het voor haar 2 uur ‘s nachts dat we konden bellen. In deze periode van 3 weken heeft ze haar half-broer moeten verliezen en begraven waar ik niet bij kon zijn en speelden er medische perikelen waarbij het fijn was geweest dat ik er bij was.

Lian moest even wennen aan hetgeen we gingen doen, maar toen de eerste foto´s kwamen, kwam ze los. Het idee dat het Bailkalmeer een zowat oneindige schaatsvloer kan zijn, maakt veel goed.

Inge & Robin maken een deel van de reis ‘wat dichter bij’ mee. Zij zijn op vakantie bij schoonouders in Thailand en lezen vanaf daar mee. We sturen sneeuwfoto´s in het ger-kamp in de famillie-app heen en krijgen palmbomenfoto´s terug.

Daniël en Naomi beleven via whats-app mee. Die hebben ook van alle voorbereidingen de verhalen gehoord en meegemaakt.

Als grootste bijdraagster in de comments moet Karin´s collega Irene wel worden genoemd die ons op de voet volgde en bijna op iedere blog-post lief gereageerd heeft. Op enig moment gaf ze aan Karin aan dat er toch wel een stilte zou gaan vallen als we terug in Nederland zouden zijn. :-)

Dan Marleen die mede namens Karel de reis met ons heeft mee beleefd. Karel was een ras-communist en had ons zeker op de voet gevolgd. Toen achter het ijzeren gordijn alles nog zwaar communistisch was reisde Karel er al doorheen. Na Karel´s overlijden heb ik de taak de taak gekregen om goed te zorgen voor twee borstbeeldjes van Lenin en Stalin die Karel had. Hij had ook tevens een groot borstbeeld van Lenin. Marleen heeft aangegeven dat ik daar ook de bewaarder van mag worden. Voor mij zeker een eer. Ik heb Paul al aangewezen als opvolger :-).

Vervolgens Dora. Zij is de moeder van een Joomla collega. Inmiddels in de 70 en heeft het voornemen om de reis volgend jaar te ondernemen. Met het oog op haar reis volgt ze ons nauwgezet.

Ook onze nieuw gemaakte vrienden Luba en Olga uit Novosibirsk zijn grote fans, waarvan Luba zeker steeds wilde weten waar we uithingen en wat we deden!

De ontmoeting met Tulga in Ulaanbaatar was natuurlijk formidabel en qua inhoud totaal onverwacht.

Niet vergeten mijn tante Ria die de blog ervaarde als heerlijk leesvoer ´s ochtends. Je hebt zeg maar de krant als dagelijks leesding en de blog van neefje Jan en Paul.

Marianne. Met dank voor de heerlijke lakenzakken!

Anke voor de reacties direct vanuit Amerika. Zij is in Mongolië geweest en kan zich goed voorstellen wat wij daar beleefden.

Cor, Johan, Fred en Etienne. Vier trouwe bezoekers aan JUG Breda. Dank voor het meebeleven van de reis en dank Fred voor de correcties :-).

Ook dank aan de reisgenoten waarmee we vanaf Irkutsk samen reizen: Martine & Hugo,
Jan & Sjaantje, Dook & Laurens.
We hebben met jullie een leuke tijd gehad in het ger-kamp, Ulaanbaatar, tijdens 2 trein-etappes en tijdens de verschillende excursies!

Verder zo maar een rijtje namen waarvan wij weten dat die ons volgden en waarvan we lieve berichtjes ontvingen: Edibe & Ronald, Edit & Nico, Loek & Enda, Johan & Erna, Paul, de Choco´s, Ilonka, Ernst-Jan, Mique, Ben & Heleen, Jan, Annet, Dineke, Etienne, Koen, Tom, Ton, Mario, Marjan, Isabelle en iedereen die wél heeft meegelezen, maar die door de wiebelende trein niet in deze blog staat of doordat je wél gevolgd hebt, maar wij dat niet weten.

De gidsen en chauffeurs hebben de reis natuurlijk mede gemaakt voor wat ie is geworden. Dmitry & Marina in Moskou, Yulia & Alexander in Jekaterinenburg, Olga, Olga en Maxim in Novosibirsk, Anna & Kostya in Irkutsk, Kerry(Truusje) & chauffeur in Ulaanbaatar, de mensen die werken op het ger-kamp en als laatste Kevin & chauffeur in Beijing.

Last but not least: de mensen van Tiara Tours en dan misschien wel in het bijzonder Kim en Sylvie. Jullie hebben voor ons een super reis georganiseerd en jullie hebben top-werk geleverd toen we even een verkeerde datum op ons treinticket hadden staan. We hadden daardoor een dag langer te besteden in Novosibirsk die voor ons ook onvergetelijk is geworden. Had er een juiste datum op het ticket gestaan, dan hadden we die super dag in Novosibirsk niet gehad :-). Jullie hebben perfect geregeld dat we in Irkutsk zo lang mogelijk van het prachtige Baikalmeer hebben kunnen genieten.
Jullie werk verdient een taart en die ga je ook krijgen :-).

Allemaal ontzettend veel DANK! Het is een onvergetelijke reis geworden.

Beijing, 16 april 2018

Jan & Paul

Geschreven door : Jan van Kuijk

Anke
Het was geweldig om jullie verhalen te lezen en ik wil graag het adres van de lady die jullie reis georganiseerd heeft. X Anke uit Las Vegas
mario
het was erg leuk om jullie verhalen te lezen. welkom thuis weer met naar wat ik kan inschatten een geweldige schat aan informatie en beleving.
groetjes, Mario

Fred
Jan & Paul,
Welkom terug in het verleden!
Dit tijdspan hebben jullie al een meegemaakt, dus reizen jullie nu terug naar de werkelijke Nederlandse tijd.
Zo te zien vliegen jullie nu boven Gotland en bijna boven het vasteland van Zweden.
Nogmaals een heel hartelijke dank voor de mogelijkheid om via deze website met jullie mee te mogen reizen.
Ik wens jullie alvast een warm "welkom thuis" en nog een lange tijd het plezier van het nagenieten en na vertellen van alle belevenissen.
AboutTime

Mique
Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt en wat ontzettend fijn om zo mee te kunnen genieten. Echt waar, zo leuk! En zo leerzaam. Ik had net voor mijn geschiedenislee sgroep het boek De wraak van poenig gelezen en ook nog China en de barbaren. Gaat dus beiden over de hedendaagse geschiedenis en situatie in die twee landen. Aan te bevelen en met jullie reisinformatie over het dagelijks leven is alles nog meer gaan leven ! Dank jullie wel.
Een goede terugreis en tot ziens!

MaritZ
Wat een onvergetelijke reis hebben jullie achter de rug, bijzonder en spraakmakend.
Schitterend om mee te mogen lezen heren!
Dank.
Voor straks welkom thuis!
Lieve groet
MaritZ

Marleen
Dank voor je je dankwoord Jan. Mede voor Paul natuurlijk
Maar ik veronderstel dat hij alles meeleeft.
Eerst maar lekker bijkomen thuis bij Karin.
Het was heerlijk om jullie te volgen op deze grote trip. Ook omdat jij het zo beeldend kon opschrijven. Toch ook wel een klus om dit doen. Maar jullie houden er een mooi reisverslag aan over. Fijn dat jullie zoveel volgers hadden die met jullie in gedachten mee hebben gereisd EN genoten.
Lenin staat op je te wachten!!! Volgende week ben ik een weekje in Frankrijk. 400kmtogo?.
Daarna maken we een afspraak.
Geniet nog lang na. Hoop dat het aclimatiseren in Breda een beetje meevalt. Het wordt voor jullie ook figuurlijk ' landen' .
Tot gauw in de Jan Nieuwenhuyzenst raat.
Goede vlucht
Marleen


­