logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Tegenvaller

Station NovosibirskTja, soms zit het mee, soms zit het tegen :-(.
We zouden gisterenavond laat (of eigenlijk vanochtend vroeg) om 01.05 uur vertrekken met de trein vanuit Novosibirsk naar Irkutsk. Helaas is dat niet doorgegaan.

Het bleek dat er een fout is gemaakt ergens (?) met de datum op onze tickets. Die staan op een vertrek moregnavond. De trein stopt 50 minuten in Novosibirsk, dus we hadden wel wát tijd om te kijken of er wat te regelen viel.

Maxim heeft met zijn baas gebeld en ik heb de noodtelefoon van Tiara Tours gebeld. Sylvie aan de lijn gekregen. Mijn insteek was: we kopen nieuwe tickets voor deze trein en gaan alsnog mee. De kosten zie we laten wel.
Na wat wachten en bellen in een spurt met Maxim naar het loket en geprobeerd andere tickets te kopen …. helaas. Trein is vol! Ook de manager van de trein bevestigd het dat ze vol zitten.

Wat nu? Naar de homestay is eigenlijk géén optie. Het is ondertussen bijna 1 uur en Luba was gisteren toen wij weggingen al op. OK, ze zou het voor ons zeker gedaan hebben, maar wij voelden ons bezwaard. Dus naar een Marins Park Hotel recht tegenover het station.
Daar aangekomen eerst maar eens een welverdiend pilsje en verder contact gaan leggen met Tiara Tours over wat te doen. Op Google Maps zie ik morgenavond niet dezelfde trein naar Irkutsk gaan. Sylvie bevestigd echter dat ze dat bij de Rissische spoorwegen hebben nagetrokken en dat ie wel degelijk gaat.

Er komen een paar opties voorbij:
  1. Trein morgenavond nemen (dezelfde tijd) en het programma in Irkutsk en Listvianka aanhouden. Dat betekent één dag korter in Mongolië. Nope, we willen in Mongolië echte alle tijd hebben.
  2. Met het vliegtuig morgen naar Irkutsk en het programma zoveel mogelijk aanhouden. Nope, we zijn hier voor de Trans Mongolië Express en die maken we 100% af!
  3. Trein morgenavond nemen (dezelfde tijd) en het programma in Irkutsk aanhouden, dus niet naar het Baikalmeer bij Listvianka. Nope, in Irkutsk is niet zó heel veel.
  4. Trein morgenavond nemen (dezelfde tijd) en het programma in bij het Baikalmeer in Listvianka aanhouden. Yeah! Die doen we! Het Baikalmeer is een ‘must see’.

Vervolgens gaan we morgenochtend kijken wat we in Novosibirsk gaan doen. Sylvie van Tiara Tours beloofd ons dat zijn om 3 uur Nederlandse tijd op staat en contact gaat leggen met de touroperator hier in Novosibirsk. Het is dan hier 8 uur in de ochtend.

Uiteindelijk liggen we tegen 3 uur in bed.

Om half 9 hebben Sylvie en ik app-contact. Ze hebben in Novosibirsk met alle macht een gids geregeld die om 12 uur ons een excursie door de stad kan geven. Dat gaan we maar doen. Tot die tijd hebben we ff rust om wat bij te komen. De nacht is kort geweest, dus dat mag wel. De hotelkamer mogen we gelukkig tot middernacht houden. Hoeven we dus niet in een hotellobby te bivakkeren.

Tja. Het is niet anders. We doen het er maar mee :-).

Geschreven door : Jan van Kuijk

Cor van Dijk
Hoi Jan en Paul,
Schitterende reisbeschrijvin g. De tijd wordt altijd weergegeven. Op dit moment lopen jullie in Novosibirsk de rondleiding te lopen. Hardstikke mooi. De beschrijving over het leven in Rusland zijn heel interessant: Volle en mooie supermarkt, overgang van het communisme, erg leerzaam.
Groet,
Cor

Irene
Nou ja mannen het is niet anders een goede keuze gemaakt maar wat extra rust kan zeker geen kwaad hopelijk kunnen jullie ff bijkomen van alle indrukken tot nu toe, groetjes uit een lenteachtig zeeland!

­